barbershop-frizerie-bucuresti-02

Blog

Lotiunea tonica- Ce este si cum ar trebui folosita?

Autor: Publicat in - Articole in March 8th, 2016 0 Comments lotiune-tonica-ce-este-si-cum-ar-trebui-folosita

Lotiunea tonica este un produs old school. Aceasta are propietatea de a face parul sa arate mai lucios. Uleiurile prezente in lotiunea tonica ajuta parul sa se aranjeze mult mai usor, aproape la fel ca un fixativ. In anii 50-60 lotiuniile tonice erau foarte apreciate si foarte folosite dar cu timpul acestea au incetat sa mai fie atat de cautate. Acest lucru s-a intamplat deoarece au fost introduse pe parcus alte produse de styling precum gelul, spuma etc. O data cu reaparitia barbieritului traditional si al tehnicilor de ingrijire traditionale se pare ca lotiunea tonica a inceput sa fie din nou cautata.

Beneficile Lotiunii Tonice

De-a lungul timpului foarte multe imbunatatiri au fost aduse lotiunii tonice, cum ar fi stoparea calvitiei sau hranirea firului de par. De fapt ca majoritatea produselor de ingrijire, principala functie a lotiunii tonice este sa ajute parul sa se aranjeze bine oferindui acestuia sustinere. Un alt beneficiu este acela ca poate adauga luciu fiind recomandata celor ce au un par uscat. De asemenea acest produs poate ajuta parul cu varfurile despicate sau parul deteriorat. Lotiunea tonica se adreseaza in special barbatilor care doresc ca parul lor sa aiba un styling aparte si care doresc de asemenea ca acesta sa dureze o perioada de timp cat mai mare.

La barbier, aceste lotiuni tonice sunt numite deobicei lotiuni pentru frectie, deorece sunt folosite pentru a oferii clientilor un masaj al scalpului cat mai revigorant. Masajul va ajuta la stimularea circulatiei iar lotiunea tonica va hidrata parul oferindui in acelasi timp si luciu.

Cum se foloseste lotiunea tonica.

Parul trebuie periat foarte bine inainte iar apoi se maseaza lotiunea foarte bine pe scalp. Masajul asa cum am mai spus va ajuta la stimularea circulatiei ajutand forte mult la mentinerea scalpului sanatos. In acelasi timp lotiunea tonica va hidrata parul si scalpul. Odata ce aceasta a fost aplicata, parul va putea fi stlizat cu ajutorul unui uscatori si al unei perii.

lotiune-tonica-ce-este-si-cum-ar-trebui-folosita

Comments

comments