barbershop-frizerie-bucuresti-02

Blog

Cum sa scapi de iritatiile aparute de dupa ras?

Autor: Publicat in - Articole in August 5th, 2021 0 Comments ras

In principiu, marea majoritate a barbatilor stiu ca pentru a scapa de iritatiile aparute dupa ras este nevoie de un produs de tip “after shave”. Acest lucru este partial adevarat deoarece produsele de tip “after shave” ajuta mai mult la prevenirea efectelor neplacute ce apar dupa barbierit insa exista o multime de produse ce pregatesc practic tenul si barba pentru barbierit. Aceste produse se numesc generic produse de “pre- shave” si ajuta la o hidratare mai buna a tenului, la inmuierea firului de par din barba.

Dar haideti sa o luam cu inceputul. Iritatiile de dupa ras apar in principiu din cauza unei ingrijiri necorespunzatoare a tenului. Bineinteles mai exista si o multime de alte motive, precum diverse boli dermatologice, igiena precara etc, insa nu vom discuta despre aceste cazuri rare ci de situatiile uzuale. Cum spuneam, ingrijirea necorespunzatoare a pielii reprezinta principalul factor al iritatiilor de dupa ras, iar prin ingrijire necorespunzatoare ne referim la o hidratare incorecta a tenului, lipsa protectiei etc.

Ce este de facut?

In cazul in care alegi sa te barbieresti periodic, incearca sa introduci in rutina ta zilnica o crema hidratanta pentru fata. Marea majoritate a acestor creme ofera nu doar o hidratare optima a tenului ci si o protectie impotriva factorilor externi precum poluare, praf, UV etc. O piele hidratata este o piele mai moale si implicit mai usor de barbierit. De asemenea, un alt produs pe care il poti folosi este un scrub deoarece acesta ajuta la indepartarea stratului de piele moarta de la nivelul tenului. Toate aceste produse ajuta la o mai buna pregatire a pielii inainte de ras insa in continuare iti recomandam si folosirea unui after shave dupa ras. Recomandarea noastra, mai ales in cazul folosirii unui aparat de ras electric, este un aftershave balsam si nu pe baza de alcool, insa vom reveni ulterior cu un nou articol in cadrul caruia vom prezenta diferentele dintre cele doua tipuri de after shave-uri.

In cazul in care alegi sa porti o barba de 2-3 zile, atunci trebuie folosit un balsam de barba sau un ulei de barba. In cazul in care alegi un ulei ar fi indicat sa te asiguri ca are o compozitie ceva mai light deoarece acestea sunt specifice barbilor mici. Un ulei mai gras este recomandat persoanelor cu barba mare, iar acesta, pe o barba mica, poate lasa o senzatie de gras. Aceste produse ajuta la o hidratare optima a tenului si a firului de par fapt ce duce la un fir de par mai moale si implicit un tuns mult mai confortabil si mai lipsit de iritatii.

In ambele cazuri, igiena este extrem de importanta. Indiferent ca te razi sau doar iti tunzi barba, dezinfectarea si curatarea aparatului este vitala. De asemenea, spalatul tenului inainte de barbierit sau tuns este si el vital pentru a nu avea probleme. In cazul in care vorbim de barbierit poti folosi un sapun de fata, in cazul in care vorbim de barba de 2-3 zile poti folosi un sapun sau un sampon de barba.

Concluzii

In concluzie, pentru a scapa de iritatiile aparute in urma barbieritului, atat tenul cat si firul de par au nevoie de ingrijire nu doar dupa barbierit ci si inainte. Asa cum produsele de tip “after shave” si-au facut loc in viata noastra asa trebuie sa inceapa, usor usor sa fie intorduse, in rutina zilnica, si produsele “pre-shave”.

Comments

comments