blog-slide

Blog

Ghidul pămătufului de bărbierit

Autor: Publicat in - Articole in March 19th, 2019 0 Comments pămătuful-de-bărbierit

 

Scurt istoric al pămătufurilor de bărbierit

Înainte de pămătuful de bărbierit au fost bureții de mare: bărbații îi foloseau pentru a spuma săpunul pe față. Pămătuful de bărbierit din păr, așa cum îl cunoaștem noi astăzi, a fost inventate de francezi în secolul al optsprezecelea. De atunci, au fost folosite diferite tipuri de păr – atât păr natural, cât și sintetic.

Tipuri de pămătufuri de bărbierit

Pămătuful de bărbierit din păr de mistreț

Părul recoltat de la mistreți este mai dur decât părul de bursuc. În primă fază, acesta este foarte aspru, ceea ce nu îl face foarte confortabil la contactul cu pielea. Textura aspră a părului îl face să fie foarte eficient pentru buna spumare a săpunurilor datorită abilității sale de a agita suprafața săpunului mult mai ușor. Cu trecerea timpului, vârfurile se vor despica și vor deveni mai moi, însă nu vor fi niciodată atât de moi la contactul cu fața precum părul de bursuc. Culorile variază de la galben la alb, de cele mai multe ori cu o bandă neagră de imitație ca ornament. Prețul pămătufului din păr de mistreț este greu de bătut. Poți achiziționa un pămătuf decent din păr de mistreț pentru mai puțin de 50 de ron. În mod interesant, pămătufurile din păr de mistreț sunt preferate în mod particular de bărbierii italieni.

Pămătuful de bărbierit din păr de cal

Părul de cal este mai fin și moale decât cel de mistreț, dar ceva mai rigid decât cel de bursuc. Pămătufurile din păr de cal au aceeași varietate de culori precum caii. Acestea par a fi preferate în mod particular în Spania și, în comparație cu variantele din păr de bursuc, au un preț accesibil (interval de preț: de la 80 ron până la 200 ron).

Pămătuful de bărbierit din păr sintetic

Firele de păr sintetic au fost îmbunătățite semnificativ în ultimii ani. Cele mai ieftine pămătufuri încă folosesc fire din nailon relativ groase și nu sunt neapărat confortabile. Dar poți găsi de asemenea produse extraordinare făcute din fire sintetice de înaltă calitate ce se apropie de cele mai bune pămătufuri din păr natural de bursuc. Primele versiuni ale acestor pămătufuri nu erau foarte bune, dar aceste fibre noi sunt extraordinar de moi și extrem de rezistente. De fapt, vârfurile sunt mult mai moi decât la orice pămătuf din păr natural, în timp ce sunt mai puțin sensibile la utilizarea de zi cu zi deoarece se usucă mult mai rapid decât părul natural. Acest tip de fire sintetice de păr au fost proiectate și dezvoltate special pentru bărbierit și unii le preferă în detrimentul celor de proveniență animală. În plus, aceste pămătufuri sunt aprobate de PETA, pot fi folosite de vegani și se potrivesc perfect bărbaților alergici la părul de animale. Nu în ultimul rând, vei avea nevoie doar de aproximativ jumătate din cantitatea de cremă sau săpun de bărbierit comparativ cu pămătufurile din păr de animale. Cele mai bune pămătufuri din păr sintetic au prețuri cuprinse între 80 ron și 250 ron

Pămătufuri de bărbierit din păr de bursuc

Părul de bursuc este folosit de mai bine de două secole pentru producția pămătufurilor de bărbierit. În esență, există patru categorii de calitate de păr de bursuc: pure badger (păr „pur” de bursuc), best badger (păr „superior” de bursuc), super badger (păr „super” de bursuc) și silver tip badger (păr „cu vârf argintiu” de bursuc), însă denumirile și semnificația acestor categorii pot diferi de la producător la producător.

Părul pure badger este cel mai ieftin dintre cele patru categorii și culorile sale variază de la gri-maroniu la negru. Firele de păr sunt mai flexibile decât cele de mistreț dar mai aspre ca textură în comparație cu categoriile mai înalte de calitate de păr de bursuc. Stabilitatea lor este un plus pentru cei care preferă bărbieritul umed care adoră efectul de masaj în timpul pregătirii bărbieritului. Pămătufurile din categoria pure oferă un raport bun calitate-preț (interval de preț: de la 160 ron la 350 ron). Un pămătuf pure badger rezistă, în medie, trei ani.

Best Badger aduce o îmbunătățire semnificativă a calității și a senzației oferite în comparație cu pure badger. Culorile fibrelor de păr variază de la maro deschis la gri, iar acesta are proprietăți mai bune de absorbție a apei în comparație cu pure badger. Pe față, best badger se simte mai moale și nu la fel de sârmos ca pure badger. Pămătufurile best badger au prețuri cuprinse între 235 ron și 450 on și rezistă, în medie, șase ani.

Categoria super badger oferă o senzație și mai moale pe față și aproape că nu zgârie deloc pielea. Părul are un model de culoare ce conține o bandă neagră la mijlocul firelor continuată de vârfuri mai albe în comparație cu celelalte categorii de calitate. Densitatea și capacitatea pămătufurilor super badger de a absorbi apa fac diferența când vine vorba de performanță. Super badger este o categorie mult mai scumpă decât best badger (interval de preț: de la 350 ron la 700 ron) și poate rezista până la zece ani.

Silver tip este cel mai bun și scump tip de fibre de păr. La fel ca părul super badger, silver tip are un model de culoare distinct, caracterizat de un contrast mult mai bine definit între benzile de culoare neagră și cele de culoare alb-argintie. Părul silver tip este gentil și luxurios, precum un burete moale care masează spuma pe față. Prețurile pentru acest tip de categorie încep de la 700 de ron. Un pămătuf silver tip obișnuit va rezista zece ani sau mai mult.

Recomandari Pamătufuri de Bărbierit:

 Pamatuf din Par Natural de Bursuc Jack Dean

pamatuf-barbierit-jack-dean-jack-dean

 Pamatuf din Par Natural de Bursuc Men Rock:

pamatuf-barbierit-jack-dea-men-rock

 Pamatuf din Par de Mistret Percy Nobleman

pamatuf-barbierit-percy-nobleman

 Pamatuf Realizat din Par Sintetic Bluebeards

pamatuf-barbierit-bluebeards

Pamatuf din Par Sintetic Depotpamatuf-barbierit-depot

Sursă Foto: Pinterest

Sursă Articol: Menshairstyletrends

Comments

comments