barbershop-frizerie-bucuresti-02

Blog

Cum Să-ți Îngrijești Barba Iarna

Autor: Publicat in - Articole in November 17th, 2018 0 Comments cum-să-ți-îngrijești-barba-iarna

Cum Să-ți Îngrijești Barba Iarna?

Dacă porți barbă, te vei bucura de o iarnă mult mai frumoasă. Barba te va proteja împotriva arsurilor de la vânt, razelor ultraviolete și temperaturilor extreme.

Dar aici există un paradox – deși barba este un companion plăcut când afară e frig și bate vântul, în același timp iarna este cel mai dificil anotimp pentru barbă. Nivelul scăzut de umiditate și natura dură usucă părul și îl face să devină casant.

Iarna este anotimpul în care chiar trebuie să-ți îmbunătățești rutina de îngrijire a bărbii. Cu alte cuvinte, trebuie să te hidratezi mai mult și să faci câteva schimbări în rutina zilnică pentru a optimiza retenția hidratării.

 1. Spune nu apei fierbinți

Înțelegem – afară e ger și nu e nimic mai plăcut decât un duș fierbinte care să te facă să uiți de griji. Dar deși un duș fierbinte este plăcut, apa fierbinte este inamicul nr. 1 al bărbii. Apa fierbinte elimină uleiurile naturale ale părului și pielii, care sunt foarte importante pentru hidratare. Astfel, părul devine uscat și casant și apar mâncărimi ale pielii.

Recomandăm să scazi temperatura apei și să faci dușuri cu apă rece ori de câte ori e posibil. Apa rece închide vârfurile firelor de păr și îți menține barba hidratată și protejată.

 1. Folosește mai puțin șampon

Trebuie în continuare să-ți menții barba curată în timpul iernii (în special când vine vorba de toate mesele festive pline de mâncare și băutură), însă folosește mai puțin șampon decât de obicei. Folosește șamponul de cel mult două ori pe săptămână. Continuă totuși să clătești fața și barba cu regularitate, pentru a elimina depunerile superficiale.

Atunci când folosești șampon, evită următoarele substanțe:

 • Sulfați – agenți spumanți care deshidratează și irită pielea.
 • Siliconi – minerale care ajută la netezirea și îndreptarea părului, precum și la strălucirea acestuia. Deși aceste substanțe sună bine, ele creează depuneri pe păr și acționează ca o etanșare pe firul de păr. Astfel, balsamul nu va mai putea penetra firele de păr și acestea se vor deshidrata, ceea ce va rezulta într-o barbă fragilă și încrețită.
  • Notă: Există câteva substanțe solubile pe bază de silicon care se pot clăti cu apă. Acestea sunt ok de folosit. Pe etichetă uită-te după: dimeticon copoliol, proteine hidrolizate din grâu, lauril meticon copoliol.

sampon-de-barba-percy-nobleman-100ml-500x500
sapun-pentru-barba-barber-mind-bebop-500x500

Sampon-Barba-Dr-K.-Soap-250ML-500x500

 • 3.Hidratează mai mult Barba Iarna
  • Balsam
  • Balsamul este prietenul tău de nădejde atunci când vremea e friguroasă. Ar trebui să folosești balsam chiar și în zilele în care nu folosești șampon de barbă. Ideal ar fi să folosești balsam pentru barbă de 3-4 ori pe săptămână.
  • balsam-piele-barba-point-barber-500x500

   41MixyReM9L
   balsam-de-barba-percy-nobleman-77g-500x500

  • Ulei de barbă
  • Imediat după ce faci duș, profită de pielea încă umedă și aplică câteva picături de ulei de barbă.
  • În funcție de cât de uscată este barba ta, poți aplica ulei de barbă dimineața, apoi din nou în timpul zilei, și încă o dată seara. Fă mai multe încercări și află care este frecvența potrivită pentru tine.
  • ulei-de-barba-percy-nobleman-signature-500x500
   ulei-barba-point-barber-500x500
   morgans-beard-oil-500x500

  • Balsam de barbă fără clătire
  • Balsamul fără clătire se aplică imediat după uleiul de barbă. Acesta va adăuga o doză extra de hidratare bărbii și pielii, menținând în același timp nivelul de hidratare cu ajutorul cerii de albine. În plus, balsamul fără clătire poate fi folosit și pentru a aranja barba și mustața, așa că vei arăta îngrijit indiferent cât de tare bate vântul.

  Balsam-Barba-Lavish-Feeler-Beard-Balm--500x500

   balsam-barba-men-rock-nourishing-500x500

  1. Nu sări peste periere/pieptănare

  Perierea bărbii are o multitudine de beneficii. Îți menține barba curată, îngrijită și într-o formă adecvată și distribuie uleiul de barbă în mod egal pe păr – poți să spui adio deshidratării tipice iernii. În plus, stimulează și circulația, contribuind la o dezvoltare sănătoasă a bărbii!
  Găsește peria sau pieptănul de barbă potrivit pentru tine.
  pieptene-de-barba-percy-nobleman-500x500

  perie-barba-morgans-500x500
  perie-de-barba-percy-nobleman-500x500
  perie-barba-lemn-depot-s-500x500

  1. Treci la următorul nivel cu un umidificator

  Combate uscățimea din aer – și, pe cale de consecință, deshidratarea bărbii – cu un umidificator care îți va face fericită atât barba și pielea.

  1. Mergi la spa

  Sau la sauna de la sala de fitness. Gândește-te la baia cu aburi ca la un tratament intens de hidratare pentru barbă.

  1. Acoperă-ți barba iarna  când ești afară

  #IceBeards sunt grozave, însă în afară de faptul că dau bine în poză, pot cauza daune serioase bărbii, făcând-o să fie fragilă și predispusă la rupere.

  Poți preveni înghețarea bărbii astfel:

  • Acoperă-ți barba cu un fular.
  • Dacă barba ta se udă de la zăpadă, gheață sau ploaie, șterge-o imediat pentru a-i preveni distrugerea.

  Sursă Foto TheBarber-Shop

  Comments

  comments